Retour en zichttermijn

Regels gedurende het zichttermijn
Koopt u een product bij KoolMade dan heeft u recht op een zichttermijn van 14 dagen. Mocht u om welke redenen dan ook uw pakketje retour willen sturen neem dan altijd eerst contact op met onze klantenservice via info@koolmade.nl
Gedurende het zichttermijn mag u het product alleen gebruiken om te beoordelen of het aan uw wensen voldoet en / of u het daadwerkelijk wil houden. Wanneer u het product toch volledig in gebruik neemt behouden wij het recht om een vergoeding te vragen wanneer u het product binnen 14 dagen retourneert. Om meer inzicht te krijgen over de regels en wetgeving van het zichttermijn verwijzen wij u naar de informatie pagina van de thuiswinkelwaarborg. Het zichttermijn gaat in op de dag dat u uw bestelling heeft ontvangen.

Retourkosten
Stuurt u uw bestelling terug? Dan bent u verantwoordelijk voor diefstal en verlies tijdens het transport. U krijgt geen retourskosten terug, tenzij onze klantenservice dat met u heeft afgesproken. Nadat uw pakket bij ons terug is, ontvangt u het aankoopbedrag binnen 14 dagen teruggestort. Vermeld bij het terugsturen altijd duidelijk uw gegevens, zoals naam/adres/woonplaats, ordernummer en bankrekeningnummer. Voor vragen kunt u contact op
nemen via: info@koolmade.nl

Retouradres
KoolMade
t.a.v. Retouren
Anna van Saksenstraat 108 1723KX Noord Scharwoude

Klachten
Hebt u een klacht over één van onze producten dan kunt u een email sturen naar info@koolmade.nl. Vermeld u daarin uw persoonsgegevens, datum bestelling en uw ordernummer en de aard van uw klacht. U kunt binnen 5 werkdagen een reactie van ons verwachten. Uiteraard zullen wij ons best doen om uw klacht naar tevredenheid op te lossen.

Direct annuleren van uw bestelling
Het annuleren van een bestelling is, zolang deze nog niet is verstuurd, kosteloos.
Annuleert u de bestelling, nadat deze aan u verzonden is, dan dient u het pakket bij bezorging te weigeren. Indien KoolMade reeds een betaling van u heeft ontvangen, dan zullen wij de aankoopsom, na goede ontvangst van de retourzending, aan u terugstorten. Alleen als er retourkosten zijn gemaakt zullen deze hierop in mindering worden gebracht (alleen als u de bestelling aan de deur weigert en ongeopend laat meenemen door de bezorger).