Koester de mooie momenten in het leven

Wie is KoolMade?

Hallo, ik ben Maryska Morren-Kool en ik ben het gezicht achter KoolMade. Ik ben moeder van 3 prachtige kinderen, een creatief bezig bijtje, die naast haar gezin en baan als jeugdzorgwerker werkt als grafische vormgever aan de boeken onder de naam KoolMade.  Ik heet u van harte welkom op mijn website.

 

Waarom de naam KoolMade?

KoolMade, spreek uit KoolMeet. Gemaakt door een Kool, mijn meisjesnaam is namelijk Kool en voilà een merknaam was geboren. ;)

 

Hoe is het begonnen?

Al van jongs af aan vind ik het heerlijk om met papier, potlood, pen, stift, verf en dergelijke te fröbelen. Urenlang was ik daarmee zoet op mijn kamer achter mijn bureautje. Ook was ik dol op allerlei mooie schriftjes en boekjes. Dat is nog steeds zo.

De drang om iets voor mezelf te beginnen heeft er altijd gezeten. Het zit waarschijnlijk in mijn roots; mijn overgrootvader, mijn opa en mijn tante hadden een winkel vroeger. En bij deze neem ik ook een sprong in deze voor mij nieuwe wereld. 

 

Hoe komt een boek tot stand?

De boeken van KoolMade beginnen met een idee/een wens. Deze werk ik eerst helemaal en grondig uit.  Bij de boeken voor ouders met een overleden kind, heb ik bijvoorbeeld advies gevraagd bij ervaringsdeskundigen. Daarbij vond ik het belangrijk wat zij waardevol vonden, wat wel en niet in een boek, over zo'n delicaat onderwerp, kan en/of moet. Daarna begint het proces waarbij de handen heerlijk onder het verf komen te zitten. ;) Diverse achtergronden. met verf maak ik dan, waarbij ik allerlei verftechnieken gebruik.  Als er een ontwerp uitgekomen is die helemaal naar het zin is,  scan ik deze in en gaat het proces verder op de computer.  En tot slot gaat het eindresultaat naar de drukker.

 

Waarom herinneringsinvulboeken?

In mijn vrije tijd ging ik nog regelmatig fröbelen met allerlei materialen. Van alles deed ik; kleien, naaien, tekenen, verven en boekjes maken. Ik onderzocht wat ik zou willen verkopen en hoe. Ik ben er achter gekomen dat ik het meest blij word van het maken van nieuwe ontwerpen en combineren van kleuren, maar ik hou niet van het lopende band werk.
Ook heb ik gemerkt dat ik een verbinding voel met herinneringen ophalen en deze op een waardevolle manier koesteren.  En vanuit deze ervaringen, werd het idee geboren om herinneringsboeken te gaan maken. Als ik bezig ben met het maken van een boek, zit ik in een flow, ga ik helemaal op in het proces en verlies ik alle besef van tijd.
In deze tijd gaat bijna alles digitaal, maar ik vind  het heerlijk om een boek in mijn handen te hebben. Op mijn werk hou ik mij ook stug vast aan een papieren agenda. Fijn om de dingen op te schrijven, lijstjes te maken en af te vinken. Vandaar de keuze om mijn boeken te laten drukken in plaats van digitaal te houden.

 

Mijn wens is dat de Aandenkenaan serie voor velen een bijdrage kan leveren om hun dierbare herinneringen te blijven koesteren, door het op een liefdevolle manier te bundelen in een mooi boek.  Mijn moto: "Geniet van de kleine dingen in het leven en koester de mooie momenten."

 

Liefs Maryska